Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Το νέο VW Touareg αποκαλύπτεται στο Πεκίνο έπειτα από ένα road trip 16.000 χιλιομέτρων

Το νέο VW Touareg αποκαλύπτεται στο Πεκίνο έπειτα από ένα road trip 16.000 χιλιομέτρων


Την Κίνα -την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου- επέλεξε η Volkswagen για την αποκάλυψη του νέου Touareg. Έτσι η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, την ερχόμενη Παρασκευή.
Για την προβολή του μοντέλου η Volkswagen οργάνωσε ένα μοναδικό, σκληροτράχηλο road-trip που διέσχισε 11 συνολικά χώρες. Ένα ταξίδι που έφερε αναμνήσεις από τους τρεις συνολικά τίτλους του Touareg, στο Ράλι Παρίσι-Ντακάρ, την περίοδο 2009-2011.
Στις αρχές Μαρτίου, ένα μερικά καμουφλαρισμένο νέο Touareg ξεκίνησε ένα οδικό ταξίδι 16.000 χλμ. με στόχο να αφιχθεί στο Πεκίνο λίγο πριν από την έναρξη της έκθεσης. Αφετηρία ήταν η Σλοβακία και το Touareg, με οδηγό το Rainer Zietlow, κάτοχο παγκόσμιων ρεκόρ σε οδήγηση μεγάλων αποστάσεων, πέρασε διαδοχικά από τις Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρωσία, Καζακστάν, Μογγολία πριν τελικά αφιχθεί στην Κίνα. Σε όλη τη διάρκεια του απροβλημάτιστου ταξιδιού του, ο οδηγός κρατούσε ένα ημερολόγιο το οποίο μοιραζόταν με την online παγκόσμια κοινότητα.
Το νέο Touareg είναι ένα μεγάλο SUV με έντονα χαρακτηριστικά, ισχυρή προσωπικότητα και πολύ δυναμική παρουσία. Τεχνολογικά διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο σε συστήματα ασφαλείας και άνεσης, ενώ οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν έναν από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς πίνακες οργάνων που αποτελεί ενιαίο τμήμα με την επίσης ψηφιακή και τεραστίων διαστάσεων οθόνη ενημέρωσης ψυχαγωγίας στο άνω μέρος της κεντρικής κονσόλας.