Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Το νέο Ibiza TGI γίνεται πιο φιλικό προς το περιβάλλον με τη χρήση φυσικού αερίου


To Seat Ibiza γίνεται ακόμη πιο φιλικό προς το περιβάλλον με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Compressed Natural Gas. Με αυτόν τον τρόπο το μοντέλο της ισπανικής εταιρείας είναι πιο οικονομικό στην οδήγηση και πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα μοντέλα που τροφοδοτούνται με diesel ή βενζίνη, καθώς και πολλά non-plug-in υβριδικά.
Εκπέμπει κατά 85% λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου σε σύγκριση με τους κινητήρες ντίζελ, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά 25%, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις. Τα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο αποτελούν μία βιώσιμη εναλλακτική λύση για τη κάλυψη του κενού μεταξύ των «παραδοσιακών» και των ηλεκτρικών κινητήρων. Το λειτουργικό κόστος ανά χιλιόμετρο είναι πράγματι ιδιαίτερα χαμηλό, επειδή το φυσικό αέριο είναι πιο αποδοτικό από τα άλλα καύσιμα καθώς απαιτεί μικρότερη ποσότητα καυσίμου για την παραγωγή της ίδιας ενέργειας.
Το νέο SEAT Ibiza 1.0 TGI αποδίδει 90 ίππους και μέση πιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου 3,3 κιλά/100 χλμ. σε λειτουργία CNG. Η συνολική απόσταση που μπορεί να καλύψει το νέο Ibiza TGI είναι 1.194 χιλιόμετρα, με τη χρήση 13 κιλών φυσικού αερίου και των 40 λίτρων βενζίνης στις δύο δεξαμενές καυσίμων.
Είναι εξοπλισμένο με τρικύλινδρο κινητήρα 12 βαλβίδων 1.0 TGI και μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων. Προσφέρει μέγιστη απόδοση 90 ίππων μεταξύ 4.500 και 5.800 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 160 Nm μεταξύ 1.900 και 3.500 σ.α.λ. Όσον αφορά τα επίπεδα επιδόσεων, φτάνει στην τελική ταχύτητα των 180 km/h, επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε 12,1 δευτερόλεπτα και τα πιστοποιημένα στοιχεία περιλαμβάνουν μέση κατανάλωση καυσίμου 5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.