Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Νέα ŠKODA Fabia Κορυφαία ασφάλεια και με την βούλα!

Νέα ŠKODA Fabia
Κορυφαία ασφάλεια και με την βούλα!



  • Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP επιβραβεύει τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας της νέας ŠKODA Fabia με 5 αστέρια!
  • Ενήλικες και παιδιά έχουν κάθε λόγο να νιώθουν απόλυτα ασφαλείς
  • Με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης : ESC με σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Μπροστινό Σύστημα Προειδοποίησης Κινδύνου με Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος, Περιοριστή Ταχύτητας, Αναγνώριση Κόπωσης Οδηγού
  • Υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας: με έξι αερόσακους από την βασική έκδοση

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2014 Η νέα ŠKODA Fabia διακρίθηκε στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP με την ανώτατη αξιολόγηση, με 5 αστέρια! Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα επικυρώνουν τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας που προσφέρει το νέο μοντέλο της ŠKODA το οποίο θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2015. Η αξιολόγηση του Euro NCAP βασίζεται στα αποτελέσματα των δοκιμών σχετικά με την προστασία ενηλίκων και παιδιών, στην προστασία πεζών και στην αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας.

«Ένας από τους στόχους μας κατά την εξέλιξη της νέας ŠKODA Fabia ήταν να πετύχουμε κορυφαία επίπεδα ασφάλειας στην ανταγωνιστική κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης» δηλώνει ο Dr Frank Welsch, διευθύνων σύμβουλος στο τμήμα Τεχνολογικής Εξέλιξης της ŠKODA. «Η ανώτατη βαθμολογία με 5 αστέρια έρχεται από έναν ανεξάρτητο φορέα αξιολόγησης, επαληθεύοντας το γεγονός πως η νέα ŠKODA Fabia είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του», λέει ο Dr Welsch.

Η νέα ŠKODA Fabia απολαμβάνει την κορυφαία διάκριση με 5 αστέρια και στις τέσσερις (προστασία ενηλίκων, παιδιών, πεζών, συστήματα ασφαλείας) δοκιμές αξιολόγησης! Οι δοκιμαστές έδωσαν μεγάλη έμφαση στην στιβαρή κατασκευή του θαλάμου των επιβατών. Σχετικά με την προστασία παιδιών ηλικίας 18 μηνών η νέα ŠKODA Fabia πέτυχε το μέγιστο σκορ, και για την προστασία παιδιών ηλικίας 3 ετών σημείωσε εξίσου κορυφαία βαθμολογία. Το μυστικό της επιτυχίας για τη νέα ŠKODA Fabia εντοπίζεται στα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας που μέχρι πρότινος αποτελούσαν προνόμιο μοντέλων μεγαλύτερων κατηγοριών!

Το Μπροστινό Σύστημα Προειδοποίησης Κινδύνου (Front Assistant), σε συνδυασμό με το Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος (Emergency Braking Function) προσφέρονται για πρώτη φορά στη νέα ŠKODA Fabia. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα κίνησης (ραντάρ) που υπολογίζει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Όταν η απόσταση μειωθεί υπερβολικά, το σύστημα επεμβαίνει αυτόματα, αρχικά προειδοποιώντας τον οδηγό μέχρι και την εκτέλεση αυτόνομου φρεναρίσματος. Ένα ακόμη σύστημα που κάνει ντεμπούτο στη νέα ŠKODA Fabia είναι το Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision brake), το οποίο αποτελεί μέρος του Ηλεκτρονικού Συστήματος Ευστάθειας (Electronic Stability Control ή ESC) που τοποθετείται από την βασική έκδοση. Tο Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων μειώνει την πιθανότητα εμπλοκής σε σύγκρουση (μετά από ένα ατύχημα), ενώ επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα όταν ανιχνεύσει μία βασική επαφή ή σύγκρουση, ακόμη και αν ο οδηγός δεν έχει προλάβει να φρενάρει.

Ένα ακόμη σύστημα που τοποθετείται για πρώτη φορά στη νέα ŠKODA Fabia είναι το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης (Driver Activity Assistant) που ανιχνεύει αποκλίσεις από την κανονική συμπεριφορά του οδηγού. Στην μακροσκελή λίστα με τα συστήματα ασφαλείας, συμπεριλαμβάνονται ο Περιοριστής Ταχύτητας (Speedlimiter), το Σύστημα Συγκράτησης σε Ανηφόρα (Hill-Hold Control) και το Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών.

Το σύνολο ασφάλειας που προσφέρει η νέα ŠKODA Fabia προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία που μπορεί να πετύχει ένα μοντέλο της κατηγορίας. Με έξι αερόσακους –πρόσθιους, πλευρικούς και κεφαλής- σε συνδυασμό με πέντε ζώνες ασφαλείας τριών σημείων προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος. Ο υψηλός βαθμός ακαμψίας του αμαξώματος και οι μελετημένες ζώνες παραμόρφωσης δημιουργούν ένα απόλυτα ασφαλή θάλαμο για όλους τους επιβάτες!







Media image:


Η νέα ŠKODA Fabia διακρίθηκε στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP με την ανώτατη αξιολόγηση, με 5 αστέρια!

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα επικυρώνουν τις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας που προσφέρει το νέο μοντέλο της ŠKODA το οποίο θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2015.

Download Source: ŠKODA AUTO








ŠKODA AUTO
  • Αποτελεί μία από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στο κόσμο. Από το 1895 παράγονται αρχικά ποδήλατα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Mladá Boleslav και κατόπιν μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.
  • Σήμερα κατασκευάζει  περισσότερα από 7 μοντέλα αυτοκινήτων  : το Citigo, τη Fabia, το Roomster, το Rapid, την Octavia καθώς και τα Yeti και Superb.
  • Το 2013 παραδόθηκαν 920.800 οχήματα σε πελάτες παγκοσμίως.
  • Από το 1991 η ŠKODA AUTO αποτελεί μέλος του Volkswagen Group ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά Group  στο χώρο της Αυτοκίνησης.
  • Επιπρόσθετα η ŠKODA σχεδιάζει και παράγει ανταλλακτικά , κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων σε τρία εργοστάσια που βρίσκονται στην Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ διατηρεί  μονάδες παραγωγής  αυτοκίνητων στην Κίνα, την Ρωσία,  την Σλοβακία και την  Ινδία.
  • Τέλος η ŠKODA AUTO απασχολεί 26,400 υπαλλήλους παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 αγορές.